Werk aan de winkel Dat Mariana terug is van weggeweest blijkt wel uit de inrichting van de winkel. Hierin is werkelijk van alles te zien en te koop! Het geheel ziet er aantrekkelijk uit, en dat werkt. En vanzelfsprekend…, daar waar mensen hulp nodig hebben helpen we ! (gratis).
Samen met Oana en Lumanita maakt Mariana diverse ‘eigen creaties’ voor de verkoop. In en rondom de winkel moet nog wel een renovatie plaatsvinden, zodat ook de buitenverkoop uitstraling krijgt en meer uitnodigend werkt. Het is de bedoeling om daar dit voorjaar mee aan de slag te gaan.
Werkbezoeken Dit najaar werd er bij de werkbezoeken vooral gepraat. In oktober is er een overleg geweest met Child Department in Brasov, een bezoekje gebracht aan Hans Barbulescu in San Petru en er is natuurlijk een gesprek geweest met Adrian en Vera, de nieuwe leiding van de leer- & werkplaats.
Helaas verliep dit laatste gesprek niet bepaald vlekkeloos en bevredigend. Hierdoor was een vervolgbezoek in november noodzakelijk. In mei 2019 zijn Adrian en Vera enthousiast van start gegaan. Na enkele maanden bleek helaas toch dat er in het leidinggeven, het communiceren en het informeren het één en ander haperde. Mede door de zwangerschap van Vera met een daaraan gekoppeld verlof van ca. 2 jaar (voor en na de zwangerschap) is in overleg besloten de overeenkomst met beide per eind december 2019 te beëindigen. Natuurlijk wensen wij hen alle geluk voor de toekomst! Mariana en Madalin Meterna ( u wel bekend ) hebben per direct en opnieuw de leiding op zich genomen, nu voor onbepaalde tijd. Dit is iets om erg blij mee te zijn!
Nieuwsbrief Stichting Helpt Roemenië Secretaris: mevr. B. Dekker Achteres 8b 7683 SW Den Ham Telefoon (0546) 67 13 10