Hoe gaat het met… ? Sociaal-maatschappelijke werkzaamheden Met Oana en haar zoon Matei gaat het gelukkig goed. Inmiddels heeft ze een vriend en wordt er aan deze nieuwe relatie gebouwd. Sorin en zijn gezin (zie foto) maken het goed. Hij heeft werk en ook heel belangrijk: brandhout voor de winter! Hans Barbulescu heeft zijn ups en downs, maar maakt het, naar omstandigheden, redelijk goed. Met enige regelmaat krijgt hij bezoek uit Nederland, waarbij hij steevast iedereen de groeten doet. Dus bij deze!
Gastgezinnen Deze zomer zullen we waarschijnlijk, evenals vorig jaar, geen kinderen kunnen uitnodigen. Het ontbreekt ons helaas aan gastgezinnen. We vinden dit erg jammer. Vooral ook omdat er nog steeds kinderen in kindertehuizen zijn die mét toestemming van Child Department wel op vakantie naar Nederland mogen. Mocht er nog belangstelling zijn om een aantal weken als gastgezin te functioneren, laat het ons weten (Bea Dekker: 0546-671310). Wellicht kunnen we dan volgend jaar wel kinderen uitnodigen. Wacht niet te lang met het doorgeven. De voorbereiding in Nederland, maar vooral in Roemenië, vraagt namelijk geruime tijd.
Stagiaires in de serre In de serre, oftewel de kassen, wordt volop gewerkt. Van diverse planten worden stekjes genomen die in de serre kunnen wortelen en groeien. Dit is een behoorlijk arbeidsintensieve klus. Om ook hier een maatschappelijke rol te kunnen vervullen zullen er stagiaires worden ingezet van de school in Victoria. Dit natuurlijk in goed overleg met deze school. Om in de serre planmatig aan het werk te kunnen zijn wordt met de huidige kennis en ervaring jaarlijks een productieplan opgesteld. Dit om duidelijk te hebben wat er van elkaar verwacht kan worden.
Help ons helpen ! We zijn een kleine organisatie met enkel vrijwilligers en proberen heel gericht en rechtstreeks hulp te verlenen aan mensen in Roemenie. Denkt u niet “Roemenie maakt deel uit van de EU dus dat is niet meer nodig“. Er verandert inderdaad veel (infrastructuur, vestiging buitenlandse bedrijven etc.) maar niet voor het levensonderhoud van de mensen. Misschien helpt u ons al…erg fijn en BEDANKT ! Wanneer u ons (alsnog) wilt helpen, maak dan uw gift over op bankrekening: NL93 ABNA 0494 3783 01 ten name van Stichting Helpt Roemenie. Voor meer informatie kijk op www.stichting-helpt- roemenie.nl
Hebt u ook goede, gebruikte spullen die u kwijt wilt, neem dan svp contact op met Albert v.d. Vegt (06) 34 62 06 59 voor verdere afspraken en/ of aanlevering.
Ontbijtactie Op zaterdag 4 april houden we onze jaarlijkse ontbijtactie.
Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereiding. Communicatie, sponsoren, inpakkers, chauffeurs; er moet veel geregeld worden. We hopen dat we er weer een succes van kunnen maken! Tot 28 maart kunt u bestellen.